Sosyal Medya

Dünya

Rus savaş uçakları bombaladı… Çok sayıda ölü var!

Sekiz ayrı saldırıda birçok bina yerle bir oldu, en az 15 kişinin öldüğü bildiriliyor. Reuters haber ajansına konuşan bir kurtarma görevlisi, hâlâ enkazlardan ceset çıkarıldığını söyledi.



İç savaş ülkesi 30 Aralık'ta ilan edilen ateşkesten bu yana en şiddetli hava saldırıları, muhaliflerin kontrolünde bulunan batıdaki İdlib kentini hedef aldı.

İdlib sakinleri ve kurtarma görevlileri, sekiz ayrı saldırıda Rus uçaklarının kentin farklı noktalarındaki binaları bombardımana tuttuğunu aktarıyor.

Çok sayıda binanın yerle bir olduğu kentte en az 15 kişi yaşamını yitirdi. Yardım gönüllüsü İssam el İdlibi, "Enkazlardan hâlâ ceset çıkarıyoruz" dedi.

Reuters haber ajansına konuşan iki görgü tanığı, saldırıların boyutu düşünüldüğünde bombardımanı Rus uçaklarının yaptığını söyledi. Moskova yönetiminden henüz konuyla ilgili bir yorum gelmiş değil.

Reuters, yıkılmış binalar ve enkaz içinden insanları kurtarmaya çalışan görevlilerin fotoğraflarını servis etti.

Anadolu Ajansı, ölü sayısını 21 olarak veriyor. Saldırılarda yaralanan 18 sivilden bazılarının durumu ağır.

Suriye'deki ateşkes, Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğünde 30 Aralık'ta yürürlüğe girmişti. Bugüne kadar yer yer silahlar patlasa da ülke genelinde ateşkes uygulandı. Ocak ayındaki Astana zirvesinde Türkiye, Rusya ve İran, ateşkesin hayata geçirilmesi ve denetlenmesi için üçlü mekanizma kurmaya karar verdi. Mekanizmanın nasıl çalışacağıyla ilgili toplantı ise, dün yine Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapıldı.

Şam rejiminin en önemli koruyucusu olan Rusya, Aralık ayında muhaliflerin tahliyesiyle sonuçlanan Halep'teki çatışmalarda da çok sayıda hava saldırısı düzenlemişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.